jongeren aan zet

 

7 december 2011: Waar staan we nu?

Een aardige groep trainees van de gemeente Utrecht (sommige net gestart, maar ook een aantal van eerdere lichtingen) heeft enthousiast gereageerd en aangegeven mee te willen werken aan ons onderzoek. Zij hebben een korte enquête voor ons ingevuld. Hiermee hebben we een profielschets gemaakt rond de volgende vijf thema’s:

  • het startpunt;
  • functie & taakinhoud;
  • ontwikkeling & energie;
  • meerwaarde traineeship;
  • eigen input & verantwoordelijkheid.

Op 17 november jl. hebben wij een brainstormsessie gehouden met een kleiner clubje trainees en zijn we vooral verder gegaan rondom onze centrale vraagstelling:

‘hoe kunnen young professionals nu voor langere tijd geboeid blijven voor een baan in de publieke sector?’

Het was een boeiende middag waarop diverse ideeën de revue zijn gepasseerd. Eén specifieke oplossing willen we verder gaan uitwerken en in diepte-interviews met trainees & leidinggevenden (die al dan niet leiding geven aan trainees) “pitchen”. Daarover later dus meer!

In januari hopen we deze interviews af te kunnen ronden en onze praktijkbevindingen te verbinden met theorieën uit andere onderzoeken. Daarnaast willen we dan graag contact leggen met andere gemeenten voor best-practices. Heb je tips of ideeën, laat het ons weten!