praktijk

< terug naar de Inspiratiewijzer

 
Slimmernetwerk

‘Spoor van Vernieuwing’ initiatief van ongeduldige sociaal ondernemers

Deze sociaal ondernemers hebben een droom. Een droom van een samenleving die vanuit zichzelf ontwikkelt, groeit en bloeit. En een overheid die deze samenleving ondersteunt.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Bennie Beuvink: De magische wereld van de wijkagent

“Zelfstandig denken en handelen naar omstandigheden mag wel, maar alleen als je het meldt en wacht op antwo ord. Enerzijds wil men dat de vakman weer nadenkt en in zijn kracht komt, maar anderzijds is er voor alles van enige betekenis een plan of een protocol.”

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Slimmernetwerk: het begin

Hoe het allemaal begon: er moest een infrastructuur komen die innovatieve professionals kon ondersteunen in hun missie om echt slimmer te werken en meer uit hun eigen ervaring en praktijkkennis te halen.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Kennisbank Sociale Innovatie

Kennisbank Sociale Innovatie Op zoek naar artikelen, filmpjes of mooie praktijkvoorbeelden van sociale innovatie in de publieke sector of andere sectoren? De Kennisbank Sociale Innovatie bevat honderden items over sociale innovatie, ingedeeld naar sector, thema of type materiaal. De Kennisbank Sociale Innovatie is een initiatief van TNO, Syntens en INSCOPE. Het is een voortzetting van […]

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Inspiratie van publieke veranderaars

De rol van de gemeente is veranderd, en daarmee ook de rol van de burger Wat maakt netwerksturing zo belangrijk? En hoe doen we dat?

Lees meer