agenda

 

December 2014: Schiedam aan de slag voor het goede doel!

De gemeente Schiedam organiseert dit jaar het landelijke project Serious Ambtenaar 4 (SA4), onderdeel van Serious Request van radiozender 3FM. Serious Ambtenaar wordt voor de vierde keer gehouden. Maar het is voor het eerst dat een gemeente de organisatie van het evenement op zich neemt. De opbrengst van Serious Ambtenaar gaat naar het goede doel, dat eind dit jaar ook centraal staat bij Serious Request: namelijk aandacht voor meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Schermafbeelding 2014-11-05 om 22.30.55
Tijdens eerdere edities van Serious Ambtenaar zijn al mooie bedragen opgehaald. Zo was de eindstand van SA 3 een bedrag van € 370.135,-, nadat de bedenkers het eerste jaar bijna 50.000 euro ophaalde en Slimmernetwerk zelf in de tweede editie tot bijna 150.000,- kwam.
Serious Ambtenaar groeit! Voor komend jaar liggen de ambities nog hoger en ligt het streefbedrag op € 500.000,-.Schiedam is er trots op Serious Ambtenaar 4 te mogen organiseren en maakt van de gelegenheid gebruik om dit evenement een extra dimensie te geven. Gemeentesecretaris Jan van Ginkel: “Omdat de gemeente Schiedam uitdrager is van innovatie en ontwikkeling, willen wij de krachten van de samenleving bundelen en nodigen wij niet alleen alle ambtenaren uit mee te doen, maar wij vragen alle Schiedammers, bedrijven en bewoners, om samen te werken voor het goede doel. Wij denken dat dit prima past binnen de veranderende samenleving”.

 

Als Slimmernetwerk zijn we meer dan trots dat Serious Ambtenaar:
a) nog bestaat;
b) alsmaar groeit;
c) telkens weer door een geheel nieuwe enthousiaste crew wordt georganiseerd;
d) nog steeds een kick-off en een kick-af heeft (naar ons model);
e) steeds mooiere en beter geformuleerde opdrachten heeft;
f) uitgevoerd door steeds meer en steeds ervarener ambtenaren;
g) en dat allemaal elk jaar weer voor een goed doel!

 

Serious Ambtenaar is absoluut een van de allermooiste intitiatieven waar we als overheid, de samenleving en een klein beetje als Slimmernetwerk trots op mogen zijn!
Klik hier voor het gehele bericht.