nieuws

 

Nu online: uitgebreid interview met Doetank-Trekker Bennie Beuvink

In een serie Slimmernetwerk interviews praten we over wat het betekent (heeft) om deel te nemen in het SNW, waarom je je aan SNW verbindt, en hoe (oud)deelnemers hun inzichten elders inzetten. Interviews met o.a. teamleden en (oud)Doetank-deelnemers zijn al terug te lezen op deze website. Voor het eerst nu ook een verhaal over een specifieke Doetank. Bennie Beuvink was als Trekker betrokken bij ‘Slim en verantwoord innen’, een van de eerste Doetanks die werd opgestart en bovendien nog steeds actief is. 

Als wijkagent kreeg Bennie te maken met een situatie in Enschede waarin een vrouw gegijzeld dreigde te worden omdat ze haar verkeersboete niet kon betalen. Ze zat in een schuldhulpverleningstraject en kreeg te maken met de overheid als hulpverlener aan de ene kant, en de schuldeiser aan de andere kant. Bennie bracht de verantwoordelijke instanties met elkaar in contact en loste de situatie op. ‘Dat moet slimmer kunnen’, dacht hij. Bennie bracht deze casus vervolgens in bij het Slimmernetwerk.

Het begon toen Bennie Beuvink met zijn collega Pauline Zwart naar een Slimmernetwerk Café in Utrecht ging.. uiteindelijk had hij vier mensen om zich heen die een bijdrage wilden leveren aan het oplossen van de casus die hij had ingebracht.

“Pauline zei “volgens mij is dat wel wat voor jou”. Ik hou wel van zomaar spontaan eens iets doen en kijken wat er daar gebeurt. Dus we zijn in de trein naar Utrecht gestapt en uitgekomen in zo’n cafeetje op de eerste verdieping. Daar kwamen we mensen tegen die bevlogen zijn, maar nog niet precies weten wat de uitwerking gaat worden van een probleem. Er was een hele goede energie, maar men was ook nog op zoek naar hoe ze hier nou te werk moesten gaan. Met Pauline ben ik ook naar een tweede bijeenkomst gegaan. Die situatie met die mevrouw in Enschede, dat was toen net twee dagen geleden gebeurd. Ik ben iemand die denkt ‘nou dat ga ik inbrengen’. Dus dat heb ik gedaan. Uiteindelijk hield ik die dag vier mensen over die ik voorheen niet kende, maar die er wel wat in zagen om een bijdrage te leveren aan dat probleem.”

Bennie spreekt over zijn motivatie om nooit te stoppen, de voordelen van een netwerk en het belang van zelf bij een situatie gaan kijken als voorwaarde voor verandering.

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees hier het Slimmernetwerk interview met Bennie Beuvink.