nieuws

 

Doetank Molenwaard onderwerp van gesprek bij eerste Gatekeepers-overleg

Op 29 april kwam het projectteam van het Slimmernetwerk samen voor het eerste Gatekeepers-overleg. Het Gatekeepers-overleg is een toevoeging aan de Doetank-methodiek waarin Doetank-coaches, samen, één of meerdere Doetanks onder de loep nemen. Het doel is om de coach van de betreffende Doetank te helpen de activiteiten te formuleren die hij of zij kan ondernemen om de Doetank beter te ondersteunen.

Naar gelang de fase waarin een Doetank zich bevindt bestaat de reflectie in een Gatekeepers-overleg uit het uitdiepen en aanscherpen van het probleem waar de Doetank aan werkt (1), het verkrijgen van opdrachtgevers en het verzamelen van een team (2), of het verzamelen van kennis en werkvormen die kunnen helpen bij het uitvoeren van experimenten met de door de Doetank ontwikkelde oplossingen (3).

Een Gatekeepers-overleg, de naam zegt het eigenlijk al, is niet vrijblijvend. De aanwezige coaches maken met elkaar een inschatting over de kansen van de Doetank als geheel en de voorwaarden waaronder de Doetank een succes kan worden. Het benoemen van die voorwaarden is nodig voor de coaches om vast te stellen of en op welke manier een Doetank verder kan naar de volgende fase. Dit proces herhaalt zich meerdere keren en keert meestal terug als een Doetank het einde van een fase nadert.

 

De Doetank die op 29 april werd besproken komt uit Molenwaard. Deze gemeente gaat zonder gemeentehuis werken en de Doetank richt zich op de problemen die zich hierdoor kunnen voordoen voor personeel bij het verlenen van diensten aan burgers. Directe aanleiding was het gevoel van onveiligheid bij de werknemers, nu ze bepaalde diensten aan huis moeten gaan leveren in plaats van op het gemeentehuis.

Wil je meer weten over het hoe, wat en waarom van het Gatekeepers-overleg? Neem voor meer informatie contact op met Thomas van Andel (projectleider Slimmernetwerk) of Joëlle Smout (coördinator Doetanks).