nieuws

 

Stel je bent een ambtenaar: Martine Maes bij nieuworganiseren.nu event 2013

Stel je bent een gemeenteambtenaar en je organiseert voor een gezin de hulp waar het recht op heeft? Doe je dan je werk wel slim? Met deze vraag opent Martine Maes haar pitch over Slimmernetwerk tijdens het jaarlijks event van nieuworganiseren.nu .

Tijdens het evenement konden innovatieve organisaties en netwerken zichzelf presenteren aan zo’n 300 professionals en leidinggevenden vanuit overheid, bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. Martine introduceerde Slimmernetwerk en onze activieteiten met de vraag waarom ‘slimmer werken bij de overheid’ zo belangrijk is.

Het is niet vreemd, dat Martine een vraag introduceerde die veel ambtenaren dagelijks bezighoudt: doe ik het zoals ik het altijd heb gedaan, gewoon volgens mijn taakomschrijving? Of is er misschien een andere, slimmere manier om mijn werk uit te voeren? Wat in ieder geval naar voren kwam, was de notie dat we misschien eens wat meer op zoek moeten naar wat iemand echt nodig heeft. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien ingewikkeld, maar zou wel eens het startpunt kunnen zijn van het opruimen en wegnemen van allerlei onnodige handelingen. Zeker als we onszelf deze vraag veel meer gezamenlijk en vanuit meerdere organisaties tegelijk stellen.

Slimmernetwerk hoopt juist de ambtenaar met die vraag de nodige ondersteuning aan te bieden, en voelt zich tegelijkertijd een boodschapper aan iedereen om slimmer werken in de eigen omgeving serieus te nemen. En om beter gebruik te maken van de kennis van die omgeving, juist ook buiten de grenzen van je formele taak en organisatie.

Meer weten over nieuworganiseren.nu of het event? Klik hier.