methoden

 

Sarah Schulman: Testing 1, 2, 3

Op het Slimmernetwerk Cafe van dinsdag 18 juni 2013 heeft dr. Sarah Schulman een presentatie gegeven over het ontwerpen van een experiment. Sarah Schulman heeft vanuit haar organisatie InWithFor een radical redesign lab opgezet in Australië bij The Australian Center for Social Innovation. Daar heeft ze een nieuw concept ontwikkeld voor jeugdzorg (Family by family) en ouderenzorg (Care Reflect en Weavers). De presentatie die ze heeft gegeven op het Cafe is hieronder als pdf toegevoegd.

Door middel van een casus over het gebruik van stofzuigers door huisvrouwen is gebleken dat het veelvuldig testen en uitproberen van prototypes een belangrijk onderdeel is in het ontwerpproces. De Dyson-stofzuiger die in de presentatie als voorbeeld wordt gebruikt is wel meer dan 5000 keer getest en opnieuw ontworpen!

Sarah heeft deze casus als illustratie gebruikt om aan te tonen dat prototyping nuttig is. Wanneer je de sociale leefwereld als een reeks van interacties ziet, dan zijn er veel verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden. De effecten die dat teweeg kan brengen kunnen alleen achterhaald worden door middel van het veelvuldig testen en uitproberen van de ontworpen interventie totdat het precies die reactie geeft die je beoogde. Sarah geeft dit in haar presentatie weer in de feedback loop. Dit instrument geeft weer dat de oplossing ergens tussen ‘ideas’ en ‘reality’ gevonden moet worden. Wanneer hier nog een discrepantie tussen te vinden is, moet verder ontworpen worden aan het uit te voeren experiment.

 

 

 

Bekijk de presentatie Testing 1,2,3 van Sarah Schulman voor het volledige proces.
Voor vragen kun je mailen naar hello@sarahschulman.com.