nieuws

 

Slimmernetwerk Café II: work in progress

Het Café-format begint langzaam vaste vorm aan te nemen. Niets werd duidelijker gisteren toen we weer met zestig Doetankers, coaches, vernieuwers, opdrachtgevers en spitsvondige studenten bijeenkwamen bij het ROI in Den Haag voor alweer een Slimmernetwerk Café. ‘Work in progress’, zo luidde de veelbelovende titel van de bijeenkomst, die in het teken stond van het verder brengen van de Doetanks.

Vrije inloop

De nieuwe formule, de ochtend met vrije inloop, lijkt te werken. Juist een vrij ochtendprogramma geeft veel mogelijkheden om kennis te maken met nieuwe mensen, initiatieven en de verbinding en afstemming te zoeken met het vernieuwersveld. Nadrukkelijk nodigden we mensen uit om hun ideeën bij ons op het Café verder uit te werken: denk aan het Charter voor de Innovatieve Overheid, gedragen door vele partijen en geïnteresseerden. Maar ook de follow-up van de laatste Stampijfabriek vond op het Café een goede plek om concepten en plannen verder te concretiseren.

Versnellingskamer voor Doetanks

De fases waar Doetanks zich in bevinden lopen sterk uiteen. Van verkennningsfase tot reflectie. Van elk type hadden we er minstens een aanwezig op het Café. En dat houden we erin, juist omdat het samenbrengen van Doetankers in verschillende fases een extra meerwaarde oplevert voor het verder komen in het proces. Twee grote uitdagingen stonden centraal tijdens het voor Doetanks ingerichte middagprogramma:

Vraag 1: Hoe zorgen we ervoor dat we echt aan de slag kunnen?
Vraag 2: Hoe laten we het netwerk weten waar we mee bezig zijn?

Hoe het afliep zal de komende dagen duidelijk worden, als de Doetanks en coaches zelf komen met hun reflecties over het Café en de acties voor de toekomst.

Houd de website in de gaten!