nieuws

 

Doetank ‘Kennisbehoud Publieke Sector’ komt op stoom!

Op 25 juni 2012 presenteerde de Doetank Kennisbehoud haar eerste prototype voor een methodiek waarmee specifieke kennis van (oud)medewerkers efficiënt, makkelijk en ook leuk vastgelegd kan worden: Knowledge Scene Investigation (KSI). Deze ‘verhoortechniek’ die afgeleid is van ondervragingstechnieken bij de KLPD zal voor het eerst getest worden bij opdrachtgever het Kadaster!

De Doetank Kennisbehoud is een multidisciplinaire groep van ca. 20 vernieuwers uit de publieke en private sector, die buiten gebaande paden en eigen organisatie, aan de slag gaat met het thema Kennisbehoud. De DoeTank ontwikkelt methodieken om op een slimme manier de kennis in de publieke sector te behouden. Met deze methodieken voert de Doetank pilots uit bij opdrachtgever(s) in de publieke sector.

Op 5 september, tijdens het Slimmernetwerk Café zal de Doetank meer laten zien van de nieuwe ‘verhoortechniek’ en twee andere methodieken waarmee specifieke kennis binnen de organisatie ontsloten en structureel toegankelijk gemaakt kan worden.

Meer weten over de Doetank Kennisbehoud? Ga naar haar eigen deelsite.