nieuws

 

Rotterdam leidt EU-project jeugdwerkloosheid

Gemeente Rotterdam werkt met vier andere Europese steden aan kennisuitwisseling over employability van jongeren, om hen aan het werk te krijgen en te houden. De stad is voortrekker van het Europese project MyGeneration@Work.

URBACT

Rotterdam neemt, net als Utrecht en Delft de leiding in een van de negentien goedgekeurde projecten van URBACT, een Europees kennisuitwisselingsprogramma voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Andere deelnemende Nederlandse steden zijn Amersfoort en Den Haag.

Jeugdwerkloosheid aanzienlijk

MyGeneration@Work is een project dat de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt moet vergroten. Naast Rotterdam doen Antwerpen, Gdansk, Riga en Glasgow er aan mee. In die steden is de jeugdwerkloosheid aanzienlijk hoger dan de 11,4 procent van Rotterdam, zegt programmamanager arbeidsmarkt Marie Louise de Bot. Zij kunnen dus wel iets leren van de Rotterdamse aanpak?

Succesvolle projecten in Rotterdam

‘Wij hebben enkele succesvolle projecten ontwikkeld, zoals Rotterdam Carrièrestad. Daarmee proberen we afgestudeerden aan onze stad te binden; jongeren zoeken nog wel hun eerste baan in de stad, maar hun tweede baan niet meer. Samen met het onderwijs en bedrijfsleven proberen we deze hoogopgeleide jongeren aan de stad te binden.’

 

Lees hier verder.