nieuws

 

Helft mkb-bedrijven ziet geen heil in het nieuwe werken

Bij meer dan de helft van de mkb-bedrijven werken medewerkers altijd op kantoor. ‘In een bedrijf met twintig mensen is het lastig als iedereen maar in- en uitloopt.’

Meer dan de helft van de mkb’ers wil in de toekomst werknemers niet flexibeler laten werken. De grens van het flexibele werken in het mkb lijkt bereikt, zeggen onderzoekers van uitzendbureau Unique en TNO, die vierduizend mkb’ers ondervroegen.

Daarmee lijkt ook de grens van het flexibele werken in Nederland in zicht te komen. Driekwart van de werkgevers in Nederland zijn kleine of middelgrote ondernemingen. De helft van de Nederlandse beroepsbevolking werkt bij een mkb-bedrijf. En als het mkb er geen zin in heeft, dan is de hype gauw aan zijn einde.

Bij meer dan de helft van mkb-bedrijven werken medewerkers altijd op kantoor. Zeven procent laat werknemers zelf hun werktijden bepalen. De kleinste bedrijfjes zijn het meest flexibel en de zzp’ers werken bijna allemaal plaats- en tijdsonafhankelijk.

‘De middengroep is het minst flexibel. In een bedrijf met twintig mensen is het lastig als iedereen maar in en uit loopt. Ook de bedrijfstak is een beperkende factor. In de horeca of in de logistiek is het moeilijk thuiswerken, zegt Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique.

 

Lees hier verder.