nieuws

 

NCSI gaat voor, Slimmernetwerk gaat door!

Op 22 maart organiseerde het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) haar slotfestival in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Het NCSI koos daarbij voor een co-productie met partners die doorgaan met sociale innovatie, zoals de sociale partners, kennisinstellingen, MVO Nederland, Syntens en Kennisland. Doel van het event was de basis te verstevigen voor de verdere toekomst van sociale innovatie.

Met het Slimmernetwerk gaven we tijdens het slotfestival een Doetank-workshop. Voor even vormden de deelnemers een ad hoc adviesteam dat moest proberen om een van de nieuwe Doetanks verder op weg te helpen. De ‘Doetank Kennisbehoud’ had advies gevraagd over het uitdiepen van hun vraagstelling: hoe garandeer je het behoud van kennis over werkzaamheden die uitgevoerd worden door slechts één persoon? En hoe doe je dat op zo’n manier dat je alle stakeholders betrekt bij het vinden van een vernieuwende oplossing? Dat deze vragen complexer zijn dan op het eerste gezicht lijkt, bleek wel uit de discussie die we hadden tijdens de workshop. Het belangrijkste advies aan de Doetank: zorg dat je de casus waarmee je werkt goed in kaart brengt en ga hiervoor zoveel mogelijk in gesprek met alle ‘belanghebbenden’.

Het NCSI draagt het stokje over. Nu is het zaak dat andere organisaties verdergaan met het agenderen en verwezenlijken van sociale innovatie. Het Slimmernetwerk gaat in ieder geval door en zal zich met name inzetten voor sociale innovatie bij de overheid. NCSI, bedankt!

Lees hier het persbericht over het NCSI slotfestival of ga naar het Live Magazine dat direct na afloop van het festival is gemaakt.