nieuws

 

7 juni: Bestuur is Informatie

Kennis als rijkdom. Wordt Nederland ‘rijker’ als de rijksoverheid een innige band zou hebben met de wetenschap? Terwijl de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken toeneemt en de legitimiteit van de overheid op zijn retour lijkt, probeert diezelfde overheid zich aan te passen aan de nieuwe en dynamische situatie.

Op 7 juni 2012 vindt in Tilburg het eerste ‘Bestuur is Informatie’ congres plaats. Het congres hee␣ als doel het bevorderen van delen van inzichten, kennis en ervaringen tussen de rijksoverheid en de wetenschap. Bovendien wil het graag een start zijn voor een netwerk van onderzoekers, adviseurs en andere geïnteresseerden in bestuur en informatie.

Wat kunt u verwachten?

Een dagvullend programma met als thema de ontmoeting van wetenschap en praktijk op het gebied van bestuurskunde en informatiekunde.

  • Keynotes van prof. mr. Roel Bekker en van prof. drs. Jacques Wallage;
  • Presentaties op het gebied van Besturing, Ketensamenwerking, Open data, en basisregistraties;
  • Uitreiking van de RWBIC prijs voor Vernieuwend Bestuur; borrel en netwerkmogelijkheden.

Dagvoorzitter dr. Joep Schrijvers leidt u met  flair door de dag. Voor de conferentie heeft een deskundige programmacommissie 17 papers geselecteerd voor opname in de conferentiebundel. Een exemplaar van dit boek is bij de entreeprijs van €100 inbe- grepen. De programmacommissie staat onder voorzitterschap van prof. dr. Mirko Noordegraaf en prof. dr. Aske Plaat. Het boek wordt uitgegeven door Boom Lemma.

Hebt u nog suggesties of vragen, dan kunt u contact opnemen met Annemiek Wauters (a.o.h.wauters@minvenj.nl of 06 53 74 59 14).

 

lees hier verder.