nieuws

 

Slimmernetwerk Grand Café 5 oktober

13/10/2011 – Vijf oktober vond de eerst jaarlijkse Slimmernetwerk Grand Café plaats. Rijkswaterstaat Utrecht kwamen ruim zeventig slimmernetwerkers samen om te luisteren naar en te discussiëren met onze Doetanks en de uitgenodigde Best Practices. In LEF futurecenter. De Loftrompet voor beste Doetank werd uitgereikt en het Supportcomité gaf een Masterclass weg aan het beste nieuwe vraagstuk.

Het Grand Café werd geopend  door Gert-Jan Buitendijk, Directeur-Generaal van Bestuur en Koninkrijksrelaties van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK) en Chris Sigaloff voorzitter van Kennisland. Tijdens het Grand Cafe hebben de genodigden inspiratie opgedaan bij bestaande Doetanks en uitgenodigde Best Practices tijdens het innovatie carrousel. Hoe hebben Doetanks en Best Practices hun projecten aangepakt? Tegen welke problemen liepen ze op? Hoe gaan ze ervoor zorgen dat hun projecten worden geborgd?

De carrousel werd afgesloten met de uitreiking van de eerst jaarlijkse Loftrompet. Deze prijsuitreiking is in het leven geroepen om de Doetank met de beste resultaten in het zonnetje te zetten en te ondersteunen. Dit jaar ging de Loftrompet naar de Doetank Schuldhulpverlening, omdat zij het principe van de vier O’s; ontdekken; ontwikkelen; organiseren; overdragen, het best hebben weten toe te passen. Theo-Jan Heesen bedankte hartelijk voor de award, ons verzekerend zeker met het goede werk door te gaan en riep meteen op tot nieuwe Doetankleden. Op hun LinkedIn pagina kan je contact met de Doetank opnemen.

Ook werd tijdens het Grand Café het nieuwe Supportcomité geïntroduceerd, opgezet om het Slimmernetwerk en de Doetanks te ondersteunen. Of, zoals met een knipoog verwoordt door het comité zelf, met geweld en chantage verschillende departementen binnen het openbaar bestuur samen te brengen, om zo het initiatief van SNW en doetanks te borgen. In het comité zitten Ton de Korte, Roel in ‘t Veld, Lucas Mobaerts, Hidde de Blouw, Arre Zuurmond, Erik Gerritsen, Maeyken de Ruijter en Henk Volberda. Het Supportcomité sloot de dag af met de uitreiking van een Masterclass aan het beste vraagstuk van de dag, opgeworpen tijdens de Open Source. De Masterclass ging naar Pauline Zwart Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) met de vraag: “Hoe houd je zorg voor kwetsbare groepen de psychische gezondheidszorg GGZ toegankelijk”? We hopen dat ze snel een nieuwe Doetank kan opzetten die zich met deze vraag bezig zal houden. Ook de andere vraagstukken opgeworpen tijdens de Open Source kunnen worden omgezet in Doetanks. Houdt naast deze website ook de LinkedIn pagina in de gaten als je hiervan op de hoogte wilt blijven.

Lees hier het volledige Grand Café verslag.